Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
«Αειφόρος Διαχείριση Αποβλήτων »
Παιανία, 27 Ιουνίου 2012
Με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή  22 Ιουνίου 2012 στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Πληροφορικής ΑΙΤ, το Διεθνές επιστημονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μηχανικών και επαγγελματιών περιβάλλοντος με θέμα τις “Αρχές και Σύγχρονες Πρακτικές για την Αειφόρο Διαχείριση Αποβλήτων. Το εντατικό αυτό Σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, τη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ και το ΑΙΤ, στις εγκαταστάσεις του ΑΙΤ (Λεωφόρος Μαρκοπούλου, Παιανία),  από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου  2012.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με κύριο στόχο να εξεταστούν οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες  για τη βιώσιμη διαχείριση στερεών και άλλων αποβλήτων εστιάζοντας στις ΑΠΕ. Το 5ήμερο workshop επικεντρώθηκε στις νέες πρακτικές αξιολογώντας  τα περιβαλλοντικά οφέλη και τις επιπτώσεις, καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα όλων των τεχνολογιών διαχείρισης  απορριμμάτων και ειδικότερα:
•    Παραγωγή Ενέργειας από Απόβλητα
•    Ανακύκλωση
•    Μηχανική-Βιολογική Επεξεργασία
•    Κομποστοποίηση
•    Υγειονομική Ταφή

Συμμετείχαν συνολικά εξήντα επτά μηχανικοί, επαγγελματίες, στελέχη, ερευνητές  και μεταπτυχιακοί φοιτητές από την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Αζερμπαϊτζάν, το Λίβανο και την Ιορδανία. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν μηχανικοί από τις εταιρίες ΤΙΤΑΝ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΔΕΗ, TAMIZ SAHAR (Αζερμπαϊτζάν) , ΚΕΟ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) , KEPPEL SEGHERS (Βέλγιο) , J&P Avax, METKA, τους Δήμους Μαρκόπουλου, Πειραιά, καθώς και από μελετητικές εταιρίες όπως ΕΠΤΑ, ENVIROPLAN, & μεταπτυχιακοί φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πάτρας, Νόβισαντ Σερβίας, Καθολικό Πανεπιστήμιο Λουβαίν Βελγίου κλπ.

Το πρόγραμμα τέλεσε  υπό την αιγίδα των ΔΕΗ, TEE, του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών καθώς και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Πολιτικών Μηχανικών ICE και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Οι χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Water&Waste, το Επιχειρώ.gr και το Plant Management & Energy In. Με εξαιρετική επιτυχία επιτεύχθη και ο στόχος του Σεμιναρίου, να φέρει σε επικοινωνία στελέχη που ασχολούνται με  την αειφόρο διαχείριση αποβλήτων καθώς και να τους εκπαιδεύσει σε βάθος σε 28 εντατικές ώρες για τα θέματα της Παγκόσμιας Αειφόρου Διαχείρισης Αποβλήτων και τη Συνεισφορά της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Οι διεθνούς προέλευσης  Καθηγητές – εκπαιδευτές ήτο ο Νικόλαος Θέμελης, ο Stefano Consonni, ο Carlo Vandecasteele, ο Goran Vujic, ο Κώστας Βελής, ο Ευστράτιος Καλογήρου, ο Αβραάμ Καραγιαννίδης και ο Επαμεινώνδας Βουτσάς.
Ακολούθησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Ναύπακτο η οποία πέρα από την επίσκεψη στο ΧΥΤΑ παρουσία του Δημάρχου, περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα (θεατρική παράσταση οι Τρωάδες του Ευριπίδη στο αρχαίο Θέατρο Μακύνειας από το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου).

LATEST NEWS

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ WTERT 2018

February 5th, 2019|0 Comments

Annual Report January 2017

February 9th, 2018|0 Comments

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ 2017

January 16th, 2018|0 Comments