Το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ) είναι το ελληνικό παράρτημα του διεθνούς δικτύου ενεργειακής αξιοποίησης του Πανεπιστημίου Columbia –Earth Engineering Center (Κέντρο Περιβαλλοντικής Μηχανικής). Είναι ο μόνος εξειδικευμένος μη κερδοσκοπικός φορέας στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στην ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων. Ιδρύθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο Columbia και τον Καθηγητή Nick Themelis σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).

Μέσα από τη συνεργασία ακαδημαϊκών, ερευνητικών, δημοσίων, και ιδιωτικών φορέων φιλοδοξεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη της ενεργειακής αξιοποίησης των αποβλήτων, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο (pdf)

Πατήστε εδώ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Η κεντρική ιδέα της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ είναι ότι μία στενή συνεργασία ακαδημαϊκών, ερευνητικών, δημοσίων, και ιδιωτικών φορέων θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη της ενεργειακής αξιοποίησης των αποβλήτων, με απώτερους σκοπούς την ενίσχυση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας.

διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Με τον όρο διαχείριση αποβλήτων εννοούμε όλες τις διεργασίες που απαιτούνται για την διαχείριση των αποβλήτων, από την δημιουργία μέχρι την τελική διάθεσή τους.

Περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η συλλογή, η μεταφορά, η επεξεργασία και η τελική διαθεση, η παρακολούθηση των χώρων διάθεσης αλλά και το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

διαβάστε περισσότερα

SOFOS KNOWLEDGE BASE

Κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο για ελεύθερη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του Περιβαλλοντικής Μηχανικής  (Earth Engineering Center) του Πανεπιστημίου Columbia όπου βρίσκεται η μηχανή αναζήτησης «Sofos»

Εισάγετε τα κριτήρια αναζήτησης και σαν αποτέλεσμα θα λάβετε τα σχετικά κείμενα (δημοσιεύσεις, διδακτορικά κλπ)

περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για την διαχείριση των απορριμμάτων

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα: «Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων στα πλαίσια μιας Ολοκληρωμένης Αειφόρου Διαχείρισης»

Αίθουσα τελετών ΕΜΠ Κτίριο Διοίκησης

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Αθήνα

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε το φυλλάδιο, το τρίπτυχο και το […]